Od 01.09.2014. kompanija EuroExpress postala je partner i generalni zastupnik kompanije FedEx za teritoriju Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući tom partnertstvu kompanija EuroExpress može Vam ponuditi avio prevoz pošiljaka u više od 220 država širom svijeta. Usluge koje nudimo u avio transportu odnose se na izvoz, uvoz, carinsko posredovanje, praćenje pošiljaka, organizaciju kombinovanog drumsko-vazdušnog saobraćaja i podjeljene su u dvije grupe:

IP – Internacional Priority

IP je vremenski određena usluga express dostave od vrata do vrata. Odnosi se na pošiljke težine do 68 kg. Rok isporuke 2-4 radna dana. Masimalna dozvoljena dužina 274 cm i obim 330 cm. Maksimalna dozvoljena vrijednost pošiljke je 50.000,00 USD.

IPF – International Priority Freight

IPF je vremenski određena dostava za pošiljke težine veće od 68 kg. Rok isporuke je 2-6 radnih dana. Maksimalna dozvoljena dužina je 302 cm, visina 178 cm i širina 203 cm. Maksimalna vrijednost pošiljke je 100.000,00 USD. Maksimalna dozvoljena težina paketa je 1000 kg.

DGL

Troškovi goriva i licence (DGL) za usluge međunarodnog avio saobraćaja su promjenljivi, odnosno INO DGL je varijabilan i mjenja se na mjesečnom nivou.

Link za sajt FedEx-a na kojem takođe možete provjeriti iznos DGL-a OVDJE

INO DGL –  septembar 2017.: 8.50%

EuroExpress brza pošta za sada ne pruža usluge prevoza opasnih materija u koje, između ostalih, spadaju:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Podijelite na društvenim mrežama:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Digg thisPin on Pinterest