Kompanija EuroExpress brza pošta podržala je osnivanje i rad Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda koji je upriličen svečanim potpisivanjem memoranduma između nosioca projekta i predstavnika devet preduzeća.

Ovaj dugoročni projekat, čiji će se, prema najavama osnivača, pravi efekti vidjeti u godinam koje dolaze, omogućava da se zaposlenima obezbjedi kvalitetniji način života u trećem dobu.

”Mi kao privatni preduzetnici dio smo ovog društva i smatramo da bi trebali doprinijeti tome da ljudi počnu vjerovati u ljepše sutra, i ovom našom podrškom želimo da svojim zaposlenima obezbjedimo dodatnu sigurnost za njihovu budućnost”, istakao je nakon potpisivanja mamoranduma Marinko Tomić, generalni direktor EuroExpress brze pošte.

Osnivači Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda su Skupna pokojninske družbe iz Ljubljane, Evropska banka za obnovu i razvoj i Penzijski rezervni fond Republike Srpske.

Na ovaj način, osim prvog stuba penzijskog osiguranja – obaveznog državnog penzijskog osiguranja, u RS su ispunjeni uslovi i za funkcionisanje i trećeg stuba – dobrovoljnog dopunskog penzijskog osiguranja, čiji će se pojedinačni načini funkcionisanja i planiranja definitisati u narednoj godini.

Više info pogledajte u prilogu ATV-a na linku OVDJE.

Podijelite na društvenim mrežama:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Digg thisPin on Pinterest